Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підтвердив, що під час зустрічі з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні наступного тижня він обговорить питання штучного інтелекту та ризики, які той несе. Про це повідомляє Politico.

«Люди будуть стурбовані повідомленнями про те, що ШІ становить екзистенційний ризик, подібний до пандемій або ядерних воєн – я хочу запевнити їх, що уряд дуже уважно вивчає це питання», – заявив британський прем’єр.

За його словами, роль Великої Британії може бути провідною.

«…тому що в кінцевому підсумку ми зможемо впоратися з цією проблемою і вирішити її, тільки якщо будемо працювати разом не тільки з компаніями, але і з країнами по всьому світу», – додав Ріші Сунак.

За інформацією Білого Дому, під час майбутньої зустрічі також планується обговорити війну в Україні, енергетику та зміну клімату, торгівлю й Північну Ірландію.

Раніше група лідерів IT-галузі попередила, що технологія штучного інтелекту, яку вони самі створюють, може одного дня становити загрозу існуванню людства та має розглядатися як соціальний ризик нарівні з пандеміями та ядерними війнами.

Відповідний відкритий лист підписали понад 350 керівників, дослідників та інженерів, які працюють у сфері штучного інтелекту. Серед підписантів – гендиректор OpenAI Сем Альтман, гендиректор Google DeepMind Деміс Гассабіс і гендиректор Anthropic Даріо Амодей.