Фахівці NASA проаналізували 800 випадків спостережень НЛО за 27 років і виявили лише від 2 до 5% подій, які є справді незрозумілими. Про це повідомляє The Register.

Сформована торік група складається з 16 осіб – від науковців і керівників підприємств до федеральних службовців та колишнього астронавта. Про результати своєї роботи вони доповіли під час перших публічних слухань.

Девід Спергель, професор астрофізики Прінстонського університету у відставці, заявив про обмежену кількість високоякісних спостережень. З огляду на це, він закликав до збору повніших даних для вивчення і розуміння невпізнаних аномальних явищ (UAP).

«Існуючі дані, отримані зі свідчень очевидців, часто заплутані й не можуть надати переконливі докази, які підтримують розпізнавання та аналіз UAP, – сказав він. – Крім того, фон об’єкта може ще більше ускладнити дані й зробити їх непридатними для використання через звичайні об’єкти, які можуть імітувати або повністю затьмарювати явища, такі як комерційні літаки, військова техніка, погодні умови та іоносферні явища, такі як полярні сяйва. Брак якісних даних унеможливлює наукові висновки про природу UAP».

Наукова журналістка-фрилансерка та членкиня групи Надя Дрейк зазначила, що робота NASA не полягає в тому, щоб визначити природу цих подій. Її мета – спрямувати космічне агентство й надати «дорожню карту» того, як воно може допомогти уряду США у вивчені НЛО.

Раніше повідомлялося, що нове агентство Пентагону, що вивчає непізнані повітряні явища, опрацювало 247 свіжих спостережень НЛО минулого року. Пентагон створив Управління з розслідування аномальних явищ (All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) після сплеску громадського інтересу до неідентифікованих атмосферних явищ і хвилі гучних повідомлень свідків із надійних джерел, таких як пілоти винищувачів ВМС.