Функція Windows Widgets отримала кілька корисних доповнень, які дозволять контролювати використання пам’яті, центрального (CPU) та графічного (GPU) процесорів. Про це пише The Verge.

Нові віджети для операційної системи Windows 11 з’явилися в новому застосунку Dev Home від Microsoft, який був анонсований на конференції Build 2023. Їх можна використовувати для моніторингу завантаження і швидкості процесора, використання пам’яті, температури, використання графічного процесора, а також швидкості Wi-Fi або Ethernet.

Windows 11 отримала корисні віджети для моніторингу CPU, GPU та пам’яті

Подібну інформацію, звісно, можна отримати з диспетчера завдань або таких програм, як HWiNFO64. Але викликати віджети з цією інформацією за допомогою комбінації клавіш Windows + W, безумовно, зручніше.

Поки віджети виглядають трохи недопрацьованими. Можливо, тому що Dev Home, який їх вмикає, все ще перебуває у стадії попереднього перегляду. Для випробування віджетів у Windows 11 треба перейти Microsoft Store і встановити додаток Dev Home Preview. Нові функції будуть доступні в розділі «Віджети Windows».

Нагадаємо, що недавно Microsoft оголосила про зміни у наданні доступу до Amazon Appstore — відтепер будь-який розробник, що має обліковий запис Amazon Appstore Developer, може надіслати свою програму на тестування для розповсюдження на Windows 11.