Рівень Apple та Microsoft: Ринкова капіталізація NVIDIA досягла $1 трлн

Ринкова капіталізація американського виробника чипів NVIDIA на відкритті торгів у вівторок досягла $1 трлн. Про це повідомляє CNBC.

Акції компанії мали коштувати $404,86, щоб утриматися на цьому рівні. Але до кінця дня вони трохи втратили в ціні, тож капіталізація NVIDIA знизилася до $990 млрд.

Досягнутий високий рівень капіталізації виробника ставить його в один ряд із такими компаніями, як Apple, Alphabet, Amazon і Microsoft, які оцінюються в $1 трлн та вище.

Минулого тижня акції NVIDIA злетіли в ціні після оголошення квартальних прибутків, які виявилися значно кращими за очікування ринку. Так, компанія в I кварталі 2024 фінансового року отримала чистий прибуток у розмірі $2,04 млрд, або 82 центи на акцію. Роком раніше чистий прибуток чипмейкера був нижчим та оцінювався на рівні $1,62 млрд, або 64 центи на акцію.

З усім тим, вже в поточному кварталі NVIDIA розраховує на продажі в розмірі близько $11 млрд із можливим відхиленням на 2%. Хоча на Уолл-Стріт продажі гіганта в II кварталі оцінюють більш скептично – на рівні $7,15 млрд.

Нагадаємо, що генеральний директор NVIDIA Дженсен Хуанг під час презентації на Тайвані представив нові продукти та послуги, пов’язані зі штучним інтелектом. Нова лінійка включає суперкомп’ютерну платформу, мережеві технології, ігрові можливості та рекламні послуги.