Генеральний директор виробника чипів NVIDIA Дженсен Хуанг під час презентації на Тайвані представив нові продукти та послуги, пов’язані зі штучним інтелектом. Нова лінійка включає суперкомп’ютерну платформу, мережеві технології, ігрові можливості та рекламні послуги. Про це повідомляє Bloomberg.

В першу чергу, він «зняв обгортку» із суперкомп’ютерної платформи зі ШІ під назвою DGX GH200. Її мета – допомогти технологічним компаніям створити наступників ChatGPT, для чого потрібна велика кількість обчислювальних потужностей. Тож NVIDIA пропонує обладнання для центрів обробки даних і будує власні суперкомп’ютери. Очікується, що серед перших користувачів DGX GH200 будуть Microsoft, Meta Platforms і Google Alphabet.

Ще один продукт NVIDIA – це мережева система Spectrum X для прискорення ШІ. Вона має вирішити проблему швидкості, з якою інформація переміщується в центрах обробки даних. Для цього буде використана технологія, яку компанія отримала в 2020 році, коли придбала Mellanox Technologies. Проєкт випробують в центрі обробки даних в Ізраїлі, який будує компанія.

Окрім цього, за словами Хуанга, NVIDIA об’єднується з британським титаном WPP Plc, щоб використовувати ШІ для зниження витрат на виробництво реклами. WPP задіє технологію Omniverse від NVIDIA для створення «віртуальних двійників» продуктів, якими можна буде керувати, щоб налаштувати рекламу та зменшити потребу в дорогих перезйомках.

І, нарешті, сервіс під назвою NVIDIA ACE for Games. Він використовуватиме штучний інтелект, щоб оживляти фонових персонажів і надавати їм більше індивідуальності. Компанія вже тестує сервіс і додасть у ньому запобіжники, щоб відповіді персонажів, які досі були обмеженими, не були недоречними чи образливими.

Анонси демонструють, що NVIDIA перетворилася з виробника комп’ютерних чипів на компанію, яка перебуває в центрі буму штучного інтелекту.

Нагадаємо, що NVIDIA в I кварталі 2024 фінансового року отримала чистий прибуток у розмірі $2,04 млрд, або 82 центи на акцію. Роком раніше чистий прибуток NVIDIA був нижчим та оцінювався на рівні $1,62 млрд, або 64 центи на акцію. Водночас продажі компанії за рік зменшилися на 13% і склали $8,29 млрд.