Компанія NVIDIA в I кварталі 2024 фінансового року отримала чистий прибуток у розмірі $2,04 млрд, або 82 центи на акцію. Про це пише CNBC з посиланням на інформацію американського виробника.

Роком раніше чистий прибуток NVIDIA був нижчим та оцінювався на рівні $1,62 млрд, або 64 центи на акцію. Водночас продажі компанії за рік зменшилися на 13% і склали $8,29 млрд.

З усім тим, вже в поточному кварталі NVIDIA розраховує на продажі в розмірі близько $11 млрд із можливим відхиленням на 2%. Хоча на Уолл-Стріт продажі гіганта в II кварталі оцінюють більш скептично – на рівні $7,15 млрд.

Нагадаємо, що у квітні NVIDIA офіційно представила чергову відеокарту на базі GPU з архітектурою Ada Lovelace – GeForce RTX 4070. Модель позиціюється як оптимальний варіант для ігор у режимі 1440p, де відеокарта зазвичай здатна забезпечити понад 100 fps.

Рекомендована ціна цієї відеокарти – $599. Цінник видається досить високим, як для моделі RTX xx70, але з урахуванням поточних пропозицій у цьому сегменті новинка цілком може підійти досить вибагливим гравцям, не готовим на ще більші витрати.