Компанія Nintendo вразила фанатів та розробників ігор фізикою у The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom’s. Про це пише Polygon.

Увагу у грі привертає зламаний міст над лавовою ямою. Для його переходу гравець використовує здатність Лінка «Ультрарука», щоб розгорнути конструкцію, прикріпивши її до колісної платформи в лаві. Коли це зроблено, платформа починає рухатися вперед і тягнути за собою міст, розбризкуючи лаву. Зрештою міст вдається підвісити для переходу.

Ролик із таким рішенням вже став вірусним у Twitter. При цьому фізичну систему гри назвали буквально дивом.

«Найскладніша частина розробки гри – це коли різні системи та функції починають торкатися одна одної, – сказала технічна продюсерка Шейна Мун, яка працювала над перезапуском God of War 2018 року та її продовженням God of War: Ragnarök. – Це справді вражає. Кількість динамічних об’єктів є причиною того, що існує так багато різних видів рішень для цієї головоломки…».

Подібний шок серед розробників викликала мотузка з природніми рухами для розв’язання головоломки в грі The Last of Us Part 2 у 2020 році. Як і міст у Tears of the Kingdom, вони бачили, скільки роботи було вкладено в її втілення.

«Востаннє я бачив щось настільки вражаюче з точки зору фізики/геймплею, коли бачив мотузку в The Last of Us Part 2. І то мотузка з’являлася лише в кількох дуже контрольованих сценаріях, – написав у Twitter старший геймплейний і бойовий програміст Rocksteady Games Аадіт Доші. – Можливість впевнено представити гравцеві стос блоків, з’єднаних ланцюжками, які рухаються точно, без обривів, без об’єктів, які трясуться як божевільні, намагаючись з’ясувати, що їм потрібно зробити, викликає трепет».

На думку старшого інженера Gravity Well і колишнього розробника Call of Duty Джоша Карателлі, фізика Tears of the Kingdom не є магічною. Очевидно, що Nintendo чудово розуміє фізичні взаємодії у грі.

«Що надзвичайно вражає з технічної точки зору, так це те, наскільки вона стабільна і як все це поєднується таким чином, що немає жодного запрограмованого рішення і гравці можуть розв’язувати головоломки з повною свободою», – додав він.

Раніше повідомлялося, що The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom продано понад 10 млн за перші три дні. Таким чином, Tears of the Kingdom продається не тільки швидше за будь-яку іншу частину The Legend of Zelda в історії, але й за будь-яку іншу гру для Nintendo Switch – і заразом швидше за усі інші ігри Nintendo серед усіх платформ компанії в США.