В тому, що The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom стане хітом і дуже добре продаватиметься, не сумнівався ніхто. Питання було лише, наскільки добре. Що ж, Nintendo має відповідь: за перші три дні остання “Зельда” продалася тиражем понад 10 млн екземплярів.

Таким чином, Tears of the Kingdom продається не тільки швидше за будь-яку іншу частину The Legend of Zelda в історії, але й за будь-яку іншу гру для Nintendo Switch — і заразом швидше за усі інші ігри Nintendo серед усіх платформ компанії в США.

Окремо треба зауважити, що 10 млн екземплярів усього лише за перші три дні продажів – це дуже багато навіть для мультиплатформних проєктів, тоді як The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom доступна лише на Switch — ба більше, це перша гра платформи, вартість якої в США становить $70.

Як бачимо, все це не стало для неї перешкодою, і Tears of the Kingdom вже розійшлася третиною накладу Breath of the Wild — загальний тираж попередньої частини на сьогодні становить 30 млн. Для порівняння з іншими ексклюзивами: God of War: Ragnarok за перші три місяці було продано 11 млн екземплярів, а Horizon Forbidden West – “лише” 8,3 млн за рік. Мультиплатформні хіти продаються набагато краще, але й вони можуть поступитися новій “Зельді”: так, Hogwarts Legacy продалася тиражем 15 млн екземплярів за перший місяць, а Elden Ring — 13 млн за перші 5 тижнів.

Окремо хотілося б звернути увагу інших видавців, що такого вражаючого результату The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom досягла без усіляких бойових пропусків, платних сезонів та онлайнових сервісів. Виявляється, і так теж можна.