Корпус морської піхоти США вперше продемонстрував власний ударний дрон – LRUSV (Long Range Unmanned Surface Vessel). Про це пише Мілітарний з посиланням на Службу розповсюдження візуальної інформації міноборони США.

LRUSV – це автономний катер розробки компанії Metal Shark Boats, яка вже давно поставляє патрульні катери Береговій Охороні США та флотам деяких інших країн. Є катери Metal Shark вже й у флоті України. Metal Shark вже деякий час розробляє автономні судна, тому розробку LRUSV доручили саме їм.

LRUSV – ударний дрон Корпусу морської піхоти США

На оприлюднених фото можна побачити, що морський безпілотник озброєно баражуючими боєприпасами Uvision Hero-120. Але насамперед LRUSV слугуватиме засобом для спостереження та розвідки.

Дрони-камікадзе Hero-120 здатні перебувати у повітрі протягом години й віддалятися від точки старту на 60 км. Кумулятивна бойова частина має вагу 4,5 кг. Крім того, Hero-120 може виконувати функції спостереження та розвідки й повертатися до оператора для повторного використання. Дальність та автономність LRUSV поки що не оголошуються.