Дійсно велика та знакова подія для компанії Apple відбудеться вже наступного тижня. Традиційну конференцію для розробників WWDC 2023 має відкрити презентація, яка зосередить увагу на нових лептопах, операційних системах, які мають вийти пізніше цього року, а от «родзинкою» заходу стане гарнітура змішаної реальності (Reality Pro).

Хоча частина цієї інформації вже повідомлялася раніше, резюме пана Росса Янга додає більше деталей про те, що ми можемо очікувати від дисплеїв нового пристрою. 

Так, вони будуть оснащені технологією Micro OLED, а діагональ екранів складе 1,41 дюйма. При цьому роздільна здатність дозволить досягти разючих 4 000 пікселів на дюйм. Крім того, такі дисплеї зможуть забезпечити підсвічування на рівні 5 000 ніт.

Звісно, що для створення бажаного ефекту віртуальної реальності гарнітура Apple буде оснащена двома такими панелями. Відповідно, інсайдери галузі оцінюють вартість такої гарнітури приблизно в $3000, що значно вище цінового діапазону від $349 до $999 конкурентних Meta’s Quest 2 та Quest Pro. Також очікується, що Apple перевершить й інші технічні можливості своїх суперників.

Заразом однією з ключових переваг гарнітури від Apple має стати доступ до низки сервісів, включно з TV+ та Fitness, а також до величезної бібліотеки додатків в App Store. За словами Марка Гурмана з Bloomberg, очікується, що гарнітура буде безперешкодно запускати будь-який додаток для iPad. Хоча подальша оптимізація, безсумнівно, буде продовжуватися, доступ до бібліотеки App Store після запуску забезпечить значну фору для Apple у сфері змішаної реальності.