Ось воно як буває: навіть статус бестселера не гарантує світлого майбутнього. Кросовер Mazda CX-5 другої генерації розійшовся по світу у кількості 365 тисяч штук лише за один рік, автомобіль нещодавно отримав пакет оновлень – але до останнього часу було невідомо, чи вийде третя генерація популярної моделі.

Справа в тому, що компанія Mazda доволі сильно витратилась на розробку автомобілів Mazda CX-30, Mazda CX-50, Mazda CX-60. Причому всі вони разом взяті створюють внутрішню конкуренцію для Mazda CX-5 – часткового, але все ж переманюючи клієнтів.

Водночас, нішу Mazda CX-5 теж не хочеться втрачати: автомобіль більший відносно Mazda CX-30, дешевший відносно Mazda CX-60, та пропонується на глобальному світовому ринку – відносно моделі Mazda CX-50, що в основному призначена для ринку США. Тому позитивне рішення щодо розробки Mazda CX-5 третьої генерації все ж прийнято: про це розповідає австралійське видання DRIVE.

Вже навіть відомі деякі деталі новинки. По-перше, очікується дебют автомобілю вже до 2025 року. По-друге, новий кросовер Mazda CX-5 має стати гібридним – це допоможе вкластись у жорсткі екологічні норми. По-третє, модель буде мати 4-циліндрові мотори з поперечним компонуванням та переднім або повним приводом – ніяких 6-цииндрових двигунів та платформи з акцентом на задній привод, як у Mazda CX-60: все аби утримати «народну ціну». То ж можливо Mazda CX-5 зможе знову відстояти свій статус бестселера!