Компанія Arm анонсувала оновлення процесорів та графіки з Cortex-X4. Традиційно, такі оновлення обіцяють збільшити потужність та зменшити витрату енергії. Заразом нові процесори позбудуться підтримки 32 біт.

Так, X4 мають збільшити продуктивність флагманських пристроїв на 15% у порівнянні з торішніми рішеннями. Кеш другого рівня збільшиться на 2 Мб, а тактова частота процесорів має сягати 3,4 ГГц.

Нові Arm Cortex-X4 дебютують в процесорах MediaTek

Простіші версії Cortex-A720 та A520 також додадуть трохи продуктивності, водночас знизивши «витрату пального» на 20 та 22% відповідно.

Нові Arm Cortex-X4 дебютують в процесорах MediaTek

З таким оновленням можливо компонувати 14-ядерні процесори, але для смартфонів вони все ж залишаться в меншій конфігурації — 1+5+2.

Відеоприскорювачі Immortalis також зазнали оновлень й пропонуватимуть збільшення продуктивності до 15%, та на стільки ж кращу енергоефективність. Окремо зазначається й покращення технології трасування променів.

Чипи з Cortex-X4 можна буде побачити вже цього року й першими з ними мають вийти процесори MediaTek. Серед партнерів по виробництву зазначені Intel, Samsung та TSMC.