Намагаючись підвищити релевантність пошукової реклами, Google планує використовувати технологію генеративного штучного інтелекту. Про цю розробку було оголошено на заході Google Marketing Live, повідомляє TechCrunch. Минулого року Google вже представив автоматично створені активи (ACA) для пошукових оголошень – функцію, яка використовує контент цільових сторінок та наявних оголошень для формулювання заголовків та описів.

Майбутнє оновлення обіцяє розширити можливості ACA шляхом використання генеративного штучного інтелекту, що дозволить створювати та адаптувати пошукові оголошення більш контекстуально. Наприклад, якщо користувач вводить запит «догляд за сухою чутливою шкірою», штучний інтелект використовує контент цільової сторінки компанії та наявних оголошень, генеруючи заголовок на кшталт «Заспокойте свою суху, чутливу шкіру», тим самим підвищуючи відповідність пошуковому запиту. За словами Google, очікується, що це вдосконалення підвищить релевантність реклами брендів у пошуковій видачі.

Йдеться про заголовки, що відображаються поруч із початковими публікаціями «Спонсоровані» на сторінці результатів пошуку, які зараз мають стандартний формат і певним чином пов’язані з пошуковим запитом. У майбутньому ці заголовки автоматично підлаштовуватимуться під запит, що потенційно призведе до збільшення кількості кліків на рекламу брендів.

Крім того, Google оголосив про впровадження нового розмовного режиму в Google Ads, який використовує природну мову. Ця функція має на меті спростити пошукові оголошення та пришвидшити створення кампаній. Штучний інтелект Google узагальнить обрану цільову сторінку з вебсайту рекламодавця, згенерує релевантні ключові слова, заголовки, описи, зображення та інші ресурси для кампанії.

На тому ж заході Google представив свій новий інструмент, Product Studio, призначений для того, щоб дозволити продавцям створювати зображення товарів за допомогою генеративного ШІ. Google припускає, що цей інструмент дозволить магазинам отримувати більше користі від наявних зображень і створювати нові без витрат на додаткові фотосесії. Наприклад, компанія з виробництва засобів догляду за шкірою, яка бажає представити сезонний продукт, зможе згенерувати зображення продукту «в оточенні персиків і тропічних рослин на задньому плані», таким чином усунувши потребу в новій фотосесії.