Британська компанія Aston Martin представила свій новий суперкар, де вкотре намагалась поєднати традиційну вишуканість з високотехнологічною потужністю. Ось назва нового творіння – Aston Martin DB12.

Логічно, що купе Aston Martin DB12 є наступником Aston Martin DB11; та й навіть можна сказати більше – він побудований на його основі: колісна база не змінилась, загальні обриси та алюмінієва структура кузова теж залишились. Проте робота творців Aston Martin цікава деталями. Поява нових підсилювачів дозволила збільшити жорсткість кузова на 7% відносно попередника, відтепер встановлені 21-дюймові колеса замість 20-дюймових раніше, було дещо змінене шасі – збільшена колія та змінені налаштування амортизаторів. А ще Aston Martin теж не оминула мода на збільшення решітки радіатора…

Ключові зміни стались під капотом: прощаємось з двигуном V12 – зустрічаємо у моделі Aston Martin DB12 двигун V8. Але ж який двигун! Це бензиновий 4-літровий «турбо» від AMG, ще й додатково перероблений та доопрацьований, завдяки чому потужність дорівнює 680 «коней», а крутний момент сягає відмітки 800 Нм.

Все відправляється на задню вісь через 8-ступеневий «автомат» ZF та диференціал з електронним керуванням E-DIFF, що є теж новинкою. Крім того, тримати автомобіль під контролем допомагають потужні гальма зі сталевими дисками діаметром 400 мм попереду та 360 мм позаду. У якості опції для Aston Martin DB12 пропонуються карбоново-керамічні гальма. Вагомий аргумент, коли автомобіль здатен набирати «сотню» за 3,6 секунди та розганятись до 325 км/год.

А ще важливі зміни відбулись в салоні. Він тепер повністю новий: велика цифрова панель приладів, центральний 10,25-дюймовий дисплей з власним меню, безліч кнопок та перемикачів – компанія Aston Martin спеціально акцентує увагу на збереженні зручних та звичних органів керування. Проте деякі кнопки зникли: зверніть увагу на джойстик «автомату» замість лінії горизонтальних кнопок раніше – для Aston Martin це майже революція!

Виробництво купе Aston Martin DB12 розпочнеться вже незабаром – перші екземпляри автомобіля потраплять до своїх власників вже восени та на початку зими: буде чудовий подарунок на новорічні свята! Хоча подарунок явно не з дешевих. Орієнтовна вартість суперкару Aston Martin DB12 – від 185 тис. фунтів або близько $230 тис. Наступні «подарунки» від Aston Martin будуть ще дорожчими: після дебюту основної моделі Aston Martin DB12 варто очікувати її відкритий варіант та ще більш «заряджену» версію.