Netflix у другому кварталі 2023 року почне розгортати план спільного використання, зокрема в США, щоб перетворити позичальників чужих паролів на підписників, які приноситимуть дохід. Про це пише Variety з посиланням на звіт компанії.

«У першому кварталі ми запустили платний спільний доступ у чотирьох країнах і задоволені результатами. Ми плануємо широке розгортання, зокрема в США, у другому кварталі», – сказано в листі Netflix до акціонерів.

За словами співголови правління американського провайдера медійних послуг Грега Пітерса, відповідна програма дебютуватиме в переважній більшості країн, де Netflix пропонує свої послуги. Вартість платного спільного використання залежатиме від ринку.

Він також посилається на Канаду, Нову Зеландію, Португалію та Іспанію. Тут компанія в лютому запровадила опцію «купити додатковий акаунт». Вона дозволяє власникам основних акаунтів платити додаткову плату за субрахунок для 1-2 людей, з якими вони не живуть. Минулого року Netflix запустила тести платного спільного використання в Чилі, Коста-Ріці та Перу.

«Як і у випадку з Латинською Америкою, ми бачимо реакцію скасування підиски на кожному ринку, коли ми оголошуємо плани платного спільного використання, що короткостроково впливає на зростання кількості підписників, – вказано в листі до акціонерів. – Але оскільки позичальники починають створювати власні облікові записи, а наявні підписники додають рахунки «додаткових учасників», ми бачимо збільшення кількості придбань і доходів».

У Netflix також підкреслили, що з кожним запуском дізнаються більше про те, як компанії найкраще запроваджувати відповідні зміни, а користувачам – дивитися фільми в дорозі та краще контролювати доступ до своїх акаунтів.

За підрахунками компанії, понад 100 мільйонів домогосподарств у світі використовують паролі всупереч правилам. Вперше цю цифру провайдер оприлюднив торік.

Нагадаємо, нещодавно Netflix оновила застосунок, і тепер ви можете змінювати зовнішній вигляд субтитрів безпосередньо на телевізорі. Можна обрати з трьох розмірів тексту й чотирьох стилів його відображення з тінями чи без них.