Підрозділ Samsung Display презентував першу у світі OLED-панель із вбудованим сканером відбитків пальців та датчиком частоти серцевих скорочень. Цей дисплей, який отримав назву Sensor OLED, може суттєво спростити процес інтеграції біометричних сенсорів у смартфони та планшети. Такі екрани можуть з’явитись у топових гаджетах вже у найближчому майбутньому.

Sensor OLED має вбудований датчик світла OPD (Organic PhotoDiode). Це означає, що виробнику не потрібно встановлювати окремий зчитувач відбитків пальців під OLED-панеллю, заощаджуючи кошти та місце всередині пристрою.

Нова панель може зчитувати відбитки пальців у будь-якій її частині, а також вимірювати ЧСС одночасно з кількох пальців. Це дозволяє пристрою пропонувати точнішу біометричну аутентифікацію. Окрім того, за допомогою дисплея можна вимірювати артеріальний тиск і рівень стресу користувача.

“Щоб точно виміряти артеріальний тиск людини, необхідно вимірювати його на обох руках. Панель Sensor OLED може одночасно зчитувати дані з пальців обох рук, надаючи точнішу інформацію про здоров’я, ніж носимі гаджети, які нині доступні”, – відзначив керівник Samsung Display.