Як помітив ресурс Gizmochina, згідно з оприлюдненою нещодавно статистикою StatCounter пошукова система Microsoft Bing випередила у Китаї пошук Baidu і стала найпопулярнішим десктопним пошуковиком у країні з часткою ринку у 37,4% у квітні цього року.

Bing став найпопулярнішим десктопним пошуковиком у Китаї

Частка Baidu на десктопах за рік знизилася вдвічі: з 53,54% у квітні минулого року до 26,73% – у поточному. Нагадаємо, Google у Китаї заблокований, тому його крива на графіку розташована в самому низу, поруч з “інше”. Хоча частка Google і не нульова: 5% китайських користувачів на десктопах звертаються до нього через VPN.

Такий успіх Bing можна пояснити його глибокою інтеграцією в продукти й сервіси Microsoft — Windows, Office та Xbox. Крім того, стрімке зростання в останні місяці також може бути пов’язане з інтеграцією у Bing чат-бота, що використовує штучний інтелект.

Наостанок зазначимо, що Bing випередив Baidu лише на десктопних системах — на “мобілках” ситуація кардинально інша. Baidu там все ще лідер, хоча й також почав стрімко втрачати частку ринку — з 92,35% у квітні 2022 до 49,07% – у квітні 2023. Але на друге місце з лютого цього року вийшов… Yandex, причому судячи з графіка, він стрімко забирає собі аудиторію Baidu: у лютому його частка була лише 3,63%, а через два місяці вже сягнула 31,58%.

Bing став найпопулярнішим десктопним пошуковиком у Китаї