Хорватський електричний гіперкар Rimac Nevera від Rimac Automobili продовжує оновлювати світові рекорди для машин свого класу. Наприкінці минулого року він встановив новий світовий рекорд швидкості серед серійних електрокарів, цього місяця побив відразу 23 рекорди за добу. Цього разу йдеться про рекорди, які стосуються динаміки авто, тобто циклу розгону та гальмування.

Найбільш показовим виглядає цикл розгін з 0 до 400 км/год з гальмуванням знову до 0 (0-249-0 миль/год). У цьому випробуванні Rimac Nevera показав результат 29,93 с, більше ніж на секунду побивши попередній рекорд.

Інші рекорди теж стосуються розгону, гальмування або циклів розгон-гальмування. Так, до 100 км/год Rimac Nevera розігнався за 1,82 с. Наприклад, болід Formula 1 розганяється до 100 км/год лише за 2,4 с.

Цикл 0-100-0 км/год Rimac Nevera долає за 4,03 с. Гальмівний шлях авто зі 100 км/год до 0 складає лише 29,12 м. З іншими рекордами хорватського електрокара можна ознайомитися на сайті Rimac або на ілюстрації нижче.

Електричний гіперкар Rimac Nevera встановив 23 рекорди за один день

Випробування проходили на 4-кілометровій прямій полігону Automotive Testing Papenburg у місті Папенбург (Німеччина). Вимірювання проводили незалежні компанії Dewesoft та RaceLogic.

Rimac Nevera виробляється з 2021 р. у Света Неделя (Хорватія) та Велико Трговище (Хорватія). Авто має чотири незалежних електродвигуни на постійних магнітах з рідким охолодженням, загальною потужністю 1 400 kW (1 900 к.с.). Ціна стартує з $2 млн. Усього Rimac Automobili планує виготовити лише 150 екземплярів Rimac Nevera, випускаючи по одному авто на тиждень.

Платформу Rimac Nevera також використовує гіперкар Pininfarina Battista від Automobili Pininfarina. Цей автомобіль виготовляють з 2022 р., його запланований тираж теж 150 екземплярів.