Компанія Lego оголосила про випуск нового преміум-набору, заснованого на класичній відеогрі 1980-х років Pac-Man. Набір складається з 2 650 деталей для відтворення аркадної шафи Pac-Man, що укомплектована слотом для монет з підсвічуванням, чотиристороннім джойстиком та механічним переслідуванням. Про це пише The Verge.

Збоку шафи є рукоятка, яку можна повертати, щоб переміщати персонажів лабіринтом гри. В комплект входить діорама фігурки, що відтворює зменшену версію ігрової шафи. На верхівці шафи сидять версії Pac-Man, що обертаються, та привиди Блінкі та Клайд.

Набір надійде у загальний продаж 4 червня, хоча для членів Lego VIP він буде доступний з 1 червня. Вартість Lego Icons Pac-Man складатиме $269.99.

Реліз набору Pac-Man відбувся через 43 роки після того, як компанія Bandai Namco (тоді відома як Namco) вперше протестувала гру на публіці в 1980 році. Ця аркадна гра вважається однією з найпопулярніших у світі. В Lego звернули також увагу, що гра була встановлена на 293 822 аркадних пристроях протягом семи років після її першого випуску.

В компанії також поділилися, що жовтий колір Pac-Man, за словами творця гри Тору Іватані, був натхненний «знаковим жовтим кольором цеглинки Lego». Цей Pac-Man є останнім у низці відеоігор, створених спільно з Lego, які, крім консолі NES, також включають серію інтерактивних наборів Super Mario.

Нагадаємо, що недавно Lego розробила нові ігрові набори, головним героєм яких став відомий персонаж відеоігор Сонік. Йдеться про набори Sonic The Hedgehog. Їхня унікальність в тому, що іграшковий їжак зможе обертатися в спеціальній кульці. Тим самим Lego втілила в життя ще одну мрію фанатів іграшок.