Державні школи Нью-Йорка заохочуватимуть і підтримуватимуть викладачів та учнів, які вивчають і досліджують технологію штучного інтелекту. Також тут створюватимуть репозиторій та спільноту, щоб ділитися своїми знахідками в школах. Про це написав ректор державних шкіл Нью-Йорка Девід Бенкс для Chalkbeat.

«Крім того, ми надаємо освітянам ресурси та реальні приклади успішного впровадження штучного інтелекту в школах для покращення адміністративних завдань, комунікації та викладання. Ми також запропонуємо вчителям набір ресурсів, які вони зможуть використовувати для проведення дискусій та уроків зі штучного інтелекту у своїх класах», – зазначив він.

Водночас Девід Бенкс повідомив про збір інформації від експертів у галузі ШІ, щоб надалі допомагати школам ефективно використовувати відповідні інструменти.

«… ми закликаємо всі школи залучати учнів до діяльності, спрямованої на вивчення того, як штучний інтелект вже вплинув на їхнє життя, а також більш широких проблем, які він ставить перед нашим суспільством», – підкреслив ректор державних шкіл Нью-Йорка.

Він переконаний, що США стоять на порозі значних суспільних змін, спричинених генеративним штучним інтелектом. Тож треба забезпечити справедливий розподіл переваг цієї технології, щоб запобігти подальшому збільшенню соціально-економічних розривів у країні.

«Ми розповідатимемо нашим учням про серйозні етичні проблеми, які хвилюють багатьох технологічних лідерів та уряд, і які вже обговорюють на своїх уроках як викладачі, так і учні. Однак ми також подбаємо про те, щоб наші студенти користувалися можливостями штучного інтелекту і були підготовлені до роботи сьогодні і в майбутньому», – акцентував Девід Бенкс.

Він навів у приклад середню школу у Квінсі, де діти вже обговорюють етичні проблеми з упередженнями щодо ШІ. Також місцеві учні беруть участь у заходах під керівництвом вчителів, щоб дізнатися про потенціал ШІ, наприклад, ставлять запитання ChatGPT і досліджують точність його відповідей. А от вчителі цієї середньої школи експериментують зі штучним інтелектом для створення персоналізованих планів уроків і оцінок.

Нагадаємо, що зараз триває численна кількість досліджень щодо потенційного впливу ШІ. За результатами деяких із них, штучний інтелект здатен змінювати мислення користувачів без їхнього відома.