Компанія Twitter звинувачує технологічного гіганта Microsoft у неналежному використанні даних соціальної мережі. Відповідний лист до гендиректора Microsoft Сатья Наделла надіслав особистий адвокат Ілона Маска Алекс Спіро, пише The New Your Times.

У листі вказано, що в деяких випадках Microsoft використовувала більше даних Twitter, ніж передбачалося. Microsoft також ділилася даними Twitter із державними установами без дозволу. Правила соцмережі забороняють використання її даних держустановами, якщо компанія не буде проінформована про це попередньо.

«Microsoft, можливо, порушувала численні положення угоди протягом тривалого періоду часу», – йдеться в листі Алекса Спіро.

В документі не вказується, чи збирається Twitter подавати судовий позов проти Microsoft або вимагати фінансової компенсації. Однак у ньому є вимога до Microsoft дотримуватися угоди з розробниками Twitter і розглянути використання даних у восьми додатках.

У листі зазначено, що дані Twitter використовувалися в Xbox, пошуковій системі Bing та кількох інших інструментах. За інформацією Twitter, вона наклала обмеження на використання своїх даних. Але Microsoft буцімто використовувала дані сервісу понад 780 млн разів і отримала понад 26 млрд твітів лише у 2022 році.

В Microsoft заявили, що отримали листа та підготують відповіді на питання в ньому.

«Ми з нетерпінням чекаємо на продовження нашого довгострокового партнерства з компанією», – додав прессекретар компанії Френк Шоу.

Раніше також повідомлялося, що Ілон Маск погрожував судовим позовом компанії Microsoft. За твердженням Маска, Microsoft видобувала дані Twitter для навчання власних програм на основі штучного інтелекту. Тож тепер він вимагатиме компенсації.