Користувачі ChatGPT тепер можуть вимикати історію своїх чатів, тож OpenAI не використовуватиме дані з переписок для навчання моделей штучного інтелекту. Про це повідомляє Bloomberg.

Для цього власники облікового запису мають натиснути перемикач у своїх налаштуваннях. Така опція може стати гарантією конфіденційності для людей, які діляться «закритою» інформацією із чат-ботом.

OpenAI прагне того, щоб людям було зручніше використовувати ChatGPT у різних сферах.

«Ми хочемо більше рухатися в цьому напрямку, щоб люди, які користуються нашими продуктами, могли вирішувати, як використовуються їхні дані – для навчання чи ні», – пояснила головна технічна директорка OpenAI Міра Мураті.

При цьому компанія й надалі навчатиме свої моделі на переписках за замовчуванням. Інформація зберігатиметься впродовж 30 днів до видалення. Однак найближчими місяцями OpenAI планує запустити бізнес-план підписки, який не використовуватиме для навчання дані користувачів за замовчуванням.

Раніше вчені з Квебецького університету в Канаді дійшли висновку, що ChatGPT створює здебільшого ненадійний код, але не попереджає користувачів про недоліки, доки вони самі про це не запитають.