Електричні автомобілі стали справжнім мейнстримом за останнє десятиліття – майже кожен автовиробник наразі пропонує повністю електричну модель. А ось інші транспортні засоби поки не поспішають відмовлятись від ДВЗ на користь електродвигунів.

BMW хоче це змінити — певною мірою. Разом із компанією TYDE, яка зазвичай будує преміальні яхти, вони розробили повністю електричний човен The Icon.

Це 13-метровий однопалубний човен, який вміщує приблизно десять людей. Пара електродвигунів потужністю 100 кВт видають максимальну швидкість у 30 вузлів (55 км/год). Місткість акумуляторів – 240 кВт·год. Запас ходу складає понад 50 морських миль (приблизно 100 км). Керувати човном можна за допомогою 32″ тачскріну з роздільною здатністю 6K та системи BMW iDrive.

Однією з особливостей The Icon є вбудований саундтрек, який створив відомий композитор Ганс Циммер. Нагадаю, він є автором музики до фільмів “Король Лев”, “Пірати Карибського моря”, “Інтерстеллар” та багатьох інших картин. Аудіосистема човна підтримує Dolby Atmos, обіцяють, що звучання має бути на високому рівні. Хоча є питання до доцільності такого рішення, адже шум від води та навколишнього середовища може нівелювати усі ці старання.