Компанія YouTube запровадить 30-секундну рекламу, яку не можна буде пропустити, в найпопулярнішому контенті платформи на телевізорах. Вона буде подібною до рекламних роликів, які десятиліттями транслювалися на ефірному та кабельному телебаченні. Про це керівники компанії оголосили під час презентації YouTube Brandcast в Нью-Йорку, пише Variety.

Спершу рекламний блок запустять в США, а згодом цього року він пошириться на міжнародні ринки. Зараз YouTube вже продає блоки 15-секундних рекламних роликів, що йдуть один за одним.

Окрім цього, компанія тестуватиме на телеекранах нові «Pause Experiences» для YouTube. Вони показуватимуть рекламу, коли глядачі ставитимуть відео на паузу. Таку опцію започаткують як експеримент для покупців телевізійної реклами. Оголошення можуть містити QR-код, що дозволить аудиторії взаємодіяти з брендом.

Також у YouTube похвалилися величезним охопленням платформи. За даними компанії Nielsen, минулого грудня YouTube і YouTube TV на телевізорах в США дивилися понад 150 млн унікальних глядачів. Також YouTube залишається найпопулярнішим сервісом на телеекранах в Америці, а у квітні став одним із небагатьох стримінгових сервісів, який продемонстрував місячний приріст.

«Глядачі – особливо молодь – більше не роблять різниці між типом контенту, який вони дивляться. Коли вони вмикають телевізор, вони хочуть бачити все, що їм подобається, в одному місці – від улюблених творців до блокбастерів і футболу. І вони можуть знайти все це на YouTube», – зауважив генеральний директор YouTube Ніл Мохан.

Він також звернув увагу на здатність YouTube використовувати штучний інтелект. Це вже робиться для того, щоб показувати рекламу потрібній аудиторії, покращувати показники тощо. Однак це лише початок.

«Простіше кажучи, штучний інтелект змінить те, як ми створюємо відео. Ви можете собі уявити, що одним натисканням кнопки я зможу змінити колір волосся або фон, щоб миттєво перенестися з пустелі до лісу», – підкреслив гендиректор.

Раніше повідомлялося, що YouTube просить деяких користувачів вимкнути блокувальники реклами або оплатити преміумпідписку, інакше їм не дозволять переглядати відео.