Нещодавно було представлено Baojun Yep – це невеличкий електромобіль з Китаю, що виконаний у стилістиці справжніх позашляховиків. Проте насправді кузов тут несучий, кліренс нараховує 150 мм, а привод лише задній. Та й потужність електродвигуна не дуже висока: лише 50 кВт або 68 «коней».

Але ж електромобіль Baojun Yep враження справляє непогане, навіть з урахуванням мініатюрних розмірів – загальна 3,38-метрова довжина та 2,11-метрова колісна база. Причому в цих метрах вдалось розмістити не лише 4-місний салон, але й LFP-акумулятор, якого має вистачити на запас ходу 303 км.

Крім того, тут вдалось розмістити навіть зовнішній дисплей позаду! Замість запасного колеса на кришці багажника може бути встановлена звичайна ніша або кольоровий монітор, що демонструє будь-яке зображення.

Якщо запуск електромобіля Baojun Yep буде вдалим, то компанія вже планує можливе розширення модельного ряду. Наприклад – у вигляді пікапа на шасі Baojun Yep: лише 2-місний салон, проте буде кузов та справжня «запаска».

Відповідь на питання успішності новинки Baojun Yep дасть лише живий ринок. Проте це питання лишається відкритим, адже навіть з урахуванням невеличких розмірів та китайського виробництва, електромобіль Baojun Yep буде недешевим – орієнтовна початкова вартість складе від близько $14 тис.