Автомобіль з назвою Toyota Yaris Cross вже відомий українським покупцям: це дуже компактний кросовер, побудований на платформі моделі Toyota Yaris. Проте нещодавно в Індонезії компанія Toyota представила ще одну модель з аналогічною назвою – проте це геть інший автомобіль.

По-перше, кросовер Toyota Yaris Cross для Південно-Східної Азії має інший дизайн – він схожий не стільки на європейський Toyota Yaris Cross, скільки на великі кросовери Toyota: зосереджений вираз «обличчя», велика решітка радіатора, П-подібні накладки на арках, додаткові віконця позаду. До речі, останні наче підкреслюють збільшені розміри новинки: 4,31-метрова довжина та 2,62-метрова колісна база.

По-друге, «інший» кросовер Toyota Yaris Cross вирізняється й «іншим» салоном: змінено кермо та сенсорний 10-дюймовий дисплей, встановлено новий блок клімат-контролю та центральну консоль. Як панель приладів може бути встановлено 7-дюймовий дисплей. Та й загалом, автомобіль вирізняється непоганою комплектацією: кросовер Toyota Yaris Cross може запропонувати панорамний дах, круговий огляд, комплекс систем безпеки TSS.

А ще він може запропонувати вибір з двох силових агрегатів. Звичайний бензиновий 1,5-літровий двигун розвиває 106 «коней» та може працювати у парі з механічною коробкою або варіатором. Альтернативним варіантом виступає гібрид, де поєднано 1,5-літровий двигун та електромотор – їх загальна потужність складає 112 «коней». В будь-якому випадку привод буде лише переднім.

Очікується, що продажі автомобіля Toyota Yaris Cross стартують вже незабаром, при цьому орієнтована стартова ціна буде знаходитись на рівні 21,5-22 тис. євро. Схоже, з таким переліком характеристик, розмірів, двигунів – та, звісно, вартості – ось такий кросовер Toyota Yaris Cross міг би знайти багато шанувальників не лише в Індонезії, але й в Україні.