Amazon робить ще одну спробу створити масову багатокористувацьку гру у всесвіті “Володаря перснів”. Корпорація анонсувала про співпрацю з Embracer Group – медіа-компанією, яка володіє правами інтелектуальної власності на “Володаря перснів” і “Гобіта” – для створення нової MMO з відкритим світом, дії якої розгортаються у “світі Середзем’я”.

Розробкою керуватиме студія Amazon Orange County, та сама команда, що стоїть за онлайн-грою New World, випущеною у 2021 році. Зазначають, що гра знаходиться на “ранніх стадіях виробництва”, без подробиць про орієнтовну дату випуску. Вона буде доступна на PC та консолях.

Це буде друга спроба Amazon створити MMO “Володар перснів”. Перша була анонсована у 2019 році та скасована через два роки. І хоча Amazon також займається виробництвом дуже дорогого серіалу The Rings of Power, компанія каже, що він “не пов’язаний з майбутньою грою, яка розробляється Amazon Games”.

Варто відзначити, що нині напрочуд насичений період для ігор про Середзем’я. EA щойно випустила мобільну гру Heroes of Middle-earth, тоді як пригодницька гра Gollum має вийти вже 25 травня. Weta Workshop також створює гру у цьому фентезійному всесвіті. Окрім того, оригінальна MMO The Lord of the Rings Online, випущена у 2007 році, досі отримує оновлення.