Компанія Porsche вирішила дуже гучно сказати «Бувайте!» класичним середньомоторним автомобілям. Адже вже зустрічалась інформація, що у наступному році будуть представлені нові моделі Porsche 718-ї серії – й вони перейдуть на електропривод. Тому поява версії Porsche 718 Spyder RS є символічною: вершина технологій актуальної лінійки Porsche 718 з класичним двигуном внутрішнього згорання! Та ще і яким: під спокусливими лініями Porsche 718 Spyder RS ховається 4-літровий 500-сильний «опозитник» на шість циліндрів.

Двигун працює разом з 7-ступеневою трансмісією PDK й у парі вони дають «сотню» за 3,4 секунди та 308 км/год максимальної швидкості. Проте відмінність Porsche 718 Spyder RS від інших автомобілів 718-ї серії не лише у потужності, але й у комплексному доопрацюванні моделі: покращено аеродинаміку, додано канали для циркуляції повітря, встановлено підвіску PASM зі зменшеним (-30 мм) кліренсом, використані 20-дюймові колеса з низькопрофільною гумою.

А ще особливість спорт-кару Porsche 718 Spyder RS полягає у тотальному полегшенні автомобіля. Загалом Porsche 718 Spyder RS важить 1410 кг проти 1450 кг у звичайної версії Spyder: цього виграшу вдалось досягти полегшенням певних елементів. Наприклад, розкладний дах виконано з тоншого матеріалу. Є опція замовлення легкої титанової вихлопної системи. Також в салоні встановлені полегшені спортивні сидіння.

Отже, вийшов автомобіль для справжніх фанатів. Але ж такі «штучні ексклюзивні екземпляри» обходяться недешево: автомобіль Porsche 718 Spyder RS буде коштувати від 156 тис. євро. Продажі стартують вже влітку 2023 року.