В рамках свого тестового полігону AI Test Kitchen компанія Google представила демонстраційну версію генератора музики MusicLM на основі штучного інтелекту. Цей інструмент доступний на iOS та на вебсайті, й дозволяє користувачам перетворювати свої музичні ідеї в текстовому форматі на реальні композиції. Поки що MusicLM доступний обмежено, користувачі можуть приєднатися до списку очікування за цим посиланням.

Демонстраційна версія MusicLM пропонує сформулювати свої музичні ідеї та втілити їх у життя за допомогою штучного інтелекту. Прикладами підказок можуть бути «Створити мелодію для ембієнт-музики, під яку я зможу вчитися», «Створити душевну джазову пісню для званої вечері» або «Створити гіпнотичний індустріальний техно-звук».

Google заохочує користувачів бути більш детальними у своїх описах, вказуючи типи бажаних інструментів, наприклад, електронні чи класичні, а також бажану атмосферу, настрій чи емоції. Однак запити, в яких згадуються конкретні виконавці або вокал, не будуть оброблені системою.

Після введення запиту штучний інтелект за кілька секунд генерує музичний твір. Він надає дві версії треку і далі можна завантажити обидва творіння з випадаючого меню. Потім користувачів просять оцінити, яка версія краща, що допомагає вдосконалити модель MusicLM.

Google вперше оголосив про технологію MusicLM, що лежить в основі цієї моделі, у січні. Вона описує процес умовної генерації музики як ієрархічну задачу моделювання послідовності, здатну генерувати музику з частотою 24 кГц.