Найближча презентація нових продуктів від Apple відбудеться на WWDC 2023 вже 5 червня. Й хоча на ній очікуються комп’ютери, скоріше за все вони матимуть чипи покоління M2. Але це не означає, що компанія не працює над наступними моделями власних процесорів. Так, M3 вже дали про себе знати, але поки що в статистиці розробників.

Згідно з інформацією Марка Гурмана з Bloomberg, отриманої від одного з розробників ПЗ для Mac, Apple вже тестує новий MacBook Pro на базі процесора M3. Скоріше за все йдеться про версію чипа з індексом Pro, які традиційно встановлюються в лептопах такого класу.

Щодо оновлення, то процесори M3 вже будуть виготовлятися згідно 3-нанометрового техпроцесу. Якщо припустити, що тестована модель була базовою, то перехід з M2 Pro на M3 Pro нагадає попереднє оновлення, адже тестова версія чипа має 12 ядер, серед яких є 6 високопродуктивних ядер, та шість енергоощадних. Також тестовий MBP має 18-ядерну графіку та 36 ГБ оперативної пам’яті (що на 4 більше за попередників). Подібне збільшення кількості ядер ми побачили з появою M2 Pro.

Пан Гурман розповідає, що компанія вже працює над новими iMac, MacBook Pro та MacBook Air з такими процесорами. Він очікує, що ці моделі можна буде побачити вже цього року.