Через медичний сервіс Helsi, який обслуговує левову частку української медицини, роками створювали фейкові записи до лікарів. Як наслідок – держава могла втрачати кошти. Про це пише Forbes.

На проблему звернула увагу колишня комунікаційниця Київського метрополітену, яка зараз працює в реабілітаційному центрі Superhumans, Наталка Макогон.

«Хтось прийшов у мій Helsi-кабінет, записався і пройшов відеоконсультацію у мого сімейного лікаря», – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Але її ситуація – не унікальна. Під постом зібралося чимало коментаторів з описом подібних випадків. Керівник Helsi Євген Донець заявив, що обізнаний із проблемою. Але запевнив, що зламу сервісу не було, а персональні дані користувачів – не скомпрометовані.

Водночас член наглядової ради Helsi Дмитро Шимків підкреслив, що система передбачає внесення даних лише лікарями, можливостей втручання в роботу системи третіми особами не існує, оскільки всі дії в системі фіксуються.

Тож все це – справа рук не хакерів, а, вочевидь, медиків, які мають право вносити дані в систему. Сенс у фейкових записах з’явився після того, як українці зі стартом медреформи почали самостійно обирати лікаря та медзаклад, де хочуть лікуватися. Адже чим більше пацієнтів та процедур – тим більше державного фінансування. Оплачує медичне обслуговування Національна служба здоров’я за спеціальною програмою медичних гарантій. На 2023 рік її бюджет – понад 142 млрд грн.

У Helsi станом на 11 травня зареєстровано 25,2 млн українців та 33,5 тис. активних лікарів. Кількість акаунтів із фейковими записами в Helsi не називають. Але проблема може існувати роками, хоча суспільство звернуло на неї увагу лише після розголосу в соцмережах. В Міністерстві охорони здоров’я про фейкові відвідування в Helsi також знають.

«Ми виявляємо пацієнтів, яких приходило в тисячі разів більше за звернення, і починаємо реагувати досить серйозно», – зазначив голова МОЗ Віктор Ляшко.

За його словами, наразі буде складно виявити, скільки та як довго держава платила за лікування, якого не було. Але тепер відвідування потраплятимуть в спеціальну базу. І якщо їхня кількість буде підозріло великою, то проводитимуть розслідування. Коли саме запрацює така система – міністр не уточнює.

«В подальшому Helsi думає над тим, щоб пацієнт міг позначити візит таким, що не відбувся», – підкреслив також Дмитро Шимків.

Нагадаємо, що у 2022 році контрольний пакет акцій медичного сервісу Helsi придбав телекомунікаційний оператор «Київстар».