Телекомунікаційний оператор «Київстар» придбав контрольний пакет акцій медичного сервісу Helsi, який є важливою частиною Національної служби здоров’я України. Про це пише Forbes.ua з посиланням на пресреліз компанії VEON, що є власником «Київстар».

За інформацією Forbes, після ухвалення угоди «Київстару» належить 69,99% Helsi. За оцінкою Forbes, вартість Helsi, з огляду на публічні фінансові показники може складати $10 млн, а у довоєнний час, з урахуванням покриття, ніші та клієнтської бази, сервіс міг коштувати $30–40 млн.

Система Helsi та портал Helsi.me – це медична інформаційна система, яка автоматизує роботу закладів охорони здоров‘я, лікарів, лабораторій, стаціонарів, спрощує ведення електронних медичних карток пацієнтів і оперує колосальним об’ємом строго конфіденційної медичної інформації українців. Система Helsi була розроблена програмістом Артемом Михайлюком та компанією «ХЕЛСІ ЮА», перший тестовий запуск системи відбувся у 2012 р. у Подільському районі м. Києва.

Наразі Helsi зберігає данні 23 млн пацієнтів, тобто більш ніж 50% громадян України. Системою користуються понад 49 000 лікарів по всій Україні, а користувачами мобільного додатку Helsi є понад 4 млн людей.

«Київстар» планує розширити власний бізнес та в наступні три роки інвестувати у розвиток цифрових екосистем для здоров’я українців», – заявив СЕО «Київстар» Олександр Комаров.

Helsi планує вкласти отримані інвестиції у розробку продукту.