Автомобіль Honda ZR-V вперше з’явився ще близько року назад – спочатку він вийшов для ринку Китаю та США, проте ось тільки зараз дістався Європи. Але якщо на інших ринках кросовер Honda ZR-V замінював собою модель HR-V, то в Європі обидва автомобілі будуть продаватись паралельно – проте Honda ZR-V займатиме положення на пів сходинки вище.

Завдяки чому? Наприклад, завдяки збільшеним розмірам: кросовер Honda ZR-V пропонує 4,57-метровий кузов та 2,655-метрову колісну базу. А ще він пропонує два варіанти оформлення передньої частини, де відрізняється бампер та решітка радіатора – ось порівняйте ці світлини та головну, на початку новини.

Крім того, в Європі кросовер Honda ZR-V буде доступний лише у вигляді гібрида на основі 2-літрового двигуна. Очікується, що потужність силового агрегату складе близько 184 к.с. – у той час, як «молодший брат» пропонує 1,5-літровий 131-сильний гібрид. Проте загалом гама версій буде зменшена: в США та Китаї ще зустрічається турбодвигун або 2-літровий атмосферний мотор, існують версії з повним приводом. Але ж для Європи – тільки гібрид та передній привод.

Також в залежності від ринку збуту, може відрізнятись й салон автомобіля: цифрова 7- або 10-дюймова панель приладів, різні конфігурації мультимедійної системи з 7/9/10-дюймовим дисплеєм. Схоже, для ринку Європи обрали класичне рішення: нехай екрани менші, проте є фізичні органи-перемикачі для керування.

Старт продажів новинки Honda ZR-V на європейському має відбутись вже восени, точна вартість стане відома ближче до того часу. Але ж з урахуванням гібридної техніки та загалом цінової політики Honda, автомобіль може коштувати близько 35 тис. євро – немало, як для пересічних українських покупців. Причому завадою успіху новинки Honda ZR-V в Україні може стати не тільки вартість, але й назва, що викликає болючі асоціації.