Попри те, що на ринку доступно не так багато моделей з Wear OS 3, Google анонсувала оновлення системи Wear OS 4, реліз якого запланований на цей рік. Компанія обіцяє більшу кількість корисних додатків для смартгодинників, покращену роботу з акумулятором та кращу доступність завдяки оновленому голосовому набору.

Wear OS 4 матиме кращу інтеграцію з сервісом Google Home – у користувачів буде більше опцій керування смартпристроями. Застосунки Workspace, Gmail та Calendar теж запропонують користувачам більше функціональності. Наприклад, можна буде швидко відповісти на лист у Gmail чи оновити задачу в календарі.

Google анонсувала операційну систему Wear OS 4

Сторонні розробники також мають зробити свій внесок у розвиток системи. Застосунок WhatsApp для Wear OS підтримуватиме голосові дзвінки, аудіоповідомлення та наскрізне шифрування. Spotify пропонуватиме нові плитки (Tiles) для простішого доступу до улюблених пісень і подкастів. Peloton також додасть плитку з інформацією про вашу серію тренувань.

Google анонсувала операційну систему Wear OS 4

Окрім того, Samsung і Google представили новий формат циферблатів, який дозволяє простіше створювати якісні та енергоефективні вотчфейси. Ще одне нововведення – можливість робити бекап і відновлення даних для більш зручного перенесення налаштувань між девайсами.

Google не уточнює які пристрої першими отримають Wear OS 4, та можна припустити, що це будуть годинники Galaxy Watch6 та Pixel Watch 2.