Шахраї використали згенеровані штучним інтелектом пісні Френка Оушена, щоб заробити 13 тис. канадських дол. ($9,722 тис.). Вони продали підроблену колекцію на форумі, присвяченому витоку музики співака, пише Engadget.

Йдеться про близько дев’яти пісень Оушена, для створення яких використали якісні вокальні фрагменти голосу вокаліста. Кліп одного з несправжніх треків розмістили на вказаному форумі та переконали користувачів у його автентичності.

«Миттєво я помітив, що всі почали в це вірити», – пояснив шахрай, який використовує нік mourningassasin.

За його словами, чимало людей висловили зацікавленість у приватних повідомленнях, пропонуючи за музику великі гроші. Приміром, минулого місяця за кожну з пісень також було отримано $3-4 тис.

«Ця ситуація серйозно підірвала довіру до нашого сервера й призведе до недовіри до будь-якого нового і неперевіреного продавця в цих спільнотах», – сказав власник сервера Discord, на якому підроблені треки набули популярності.

Нещодавно дуже популярною в соцмережах стала пісня під назвою Heart On My Sleeve. Проте її виконавці Drake та The Weekend ніколи не записували такий трек. Він був створений завдяки використанню ШІ для клонування голосів. Пісня була записана особою, відомою як @ghostwriter, яка стверджує, що програмне забезпечення для навчання ШІ було натреноване на голосах цих двох артистів. Досить швидко композицію видалили зі стримінгових сервісів, а сама ситуація загострила творчі та юридичні питання в музичному світі.