Вже традиційно Sony починає “додаткову” роздачу ігор для дорожчих тарифів PS Plus у другій половині місяця, через пару тижнів після загального анонсу для всіх пакетів, включно з базовим PS Plus Essential. Так, з 16 травня для передплатників тарифів Extra і Premium стане доступна велика кількість ігор для PS4 і PS5:

Ratchet & Clank: Rift Apart (PS5) – безумовно, найцікавіше поповнення каталогу. Остання на сьогодні частина пригод нерозлучних друзів Ретчета і Кланка вийшла дуже захоплюючою і видовищною і є безумовним must have для всіх шанувальників 3D-платформерів.

Humanity (PS4, PS5) — суміш головоломки та екшен-платформера, в якій гравець керуватиме величезним натовпом, змушуючи його долати різні перешкоди на шляху до порятунку. Humanity потрапляє у каталог PS Plus у день свого релізу.

Watch Dogs: Legion (PS4, PS5) – третя частина серії Watch Dogs, що вийшла у 2020 р. і розповідає історію хакера в антиутопічному Лондоні майбутнього.

Dishonored 2 (PS4), Dishonored: Death of the Outsider (PS4) — друга і третя частини популярного імерсивного симулятора, слушна нагода після провального Redfall згадати, які ігри колись розробляла Arkane Studios.

Sakuna: Of Rice and Ruin (PS4) — суміш сайд-скролера з симулятором фермерства вийшла у 2020 р. на ПК, PS4 і Switch і отримала схвальні відгуки як критиків, так і гравців.

Tomb Raider: Definitive Edition (PS4), Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration (PS4), Shadow of the Tomb Raider (PS4) — останні три частини пригод знаменитої розкрадачки гробниць, які стали ребутом всієї серії.

Bus Simulator 21: Next Stop (PS4, PS5) — оновлений симулятор водія міського автобуса, що отримав PS5-версію з покращеною графікою і повною підтримкою функцій DualSense.

The Evil Within 2 (PS4) — друга частина горору від японської студії Tango Gameworks, заснованої відомим геймдизайнером Сіндзі Мікамі, творцем серії Resident Evil.

Wolfenstein: Youngblood (PS4) — шутер від першої особі, спіноф серії Wolfenstein. Гра вийшла у 2019 р. і була не дуже добре прийнята шанувальниками серії.

Thymesia (PS5) — тайванська action/RPG з видом від третьої особи, що вийшла минулого року й отримала загалом непогані відгуки гравців, хоча критикам вона сподобалась менше.

Rain World (PS4) — горор-платформер, натхненний 16-бітовою класикою, який відрізняється від інших схожих ігор цікавою симуляцією екосистеми.

Lake (PS4, PS5) — сюжетна адвентюра, в якій традиційний геймплей point-and-click поєднується з… симулятором водіння поштової вантажівки.

Conan Exiles (PS4) — онлайновий симулятор виживання у всесвіті Конана-варвара, з усіма атрибутами жанру — збиранням ресурсів, крафтом тощо.

Rune Factory 4 Special (PS4) — оновлена версія четвертої частини jRPG з серії Rune Factory, яка у 2012 р. була випущена для Nintendo 3DS, а потім перевидана для Nintendo Switch, PS4, Xbox One та ПК.

Soundfall (PS4, PS5) — незвичний концепт “музикального dungeon crawler”, що поєднує геймплей ритмічних ігор з піджанром шутерів – looter shooter.

Додатково каталог “класики” тарифу PS Plus Premium поповниться трьома іграми для PS1 та PSP: Syphon Filter: Logan’s Shadow, Blade Dancer: Lineage of Light і Pursuit Force, плюс Ghostbusters: The Video Game Remastered (PS4).