Sony презентувала дві нові колонки, які знаходяться на різних полюсах її модельного ряду. Якщо модель SRS-XB100 – це компактний пристрій вартістю $59, то SRS-XV800 – масивна аудіосистема, здатна запалити вашу вечірку, що коштує $649. Втім, є в них і спільні риси, зокрема, обидві є портативними девайсами.

SRS-XV800 пропонує потужне і якісне звучання, яке заполонить увесь простір, завдяки наявності п’яти твітерів (три спереду і два ззаду) та двох вуферів. Колонка має спеціальний режим TV Sound Booster, який має значно розширити аудіоможливості майже будь-якого телевізора. Пристрій можна під’єднати до TV за допомогою оптичного кабелю.

Також у XV800 є режим караоке та можливість під’єднання електрогітари. Для швидкого підключення Android-смартфонів передбачена функція Fast Pair. А функція Party Connect дозволяє об’єднувати до 100 сумісних колонок в одну аудіогрупу і синхронізувати на них відтворення музики.

Автономність XV800 складає до 25 годин. Якщо ви ввімкнете світлові ефекти, цей показник дещо знизиться. Разом з тим, 10 хвилин зарядки подарують додаткові три години роботи колонки. Новинка важить приблизно 18.5 кг. Sony додала коліщатка та ручки для того, щоб вам було легше її транспортувати. Також відзначу, що колонка має захист від вологи згідно з класом IPX4 (IPX2 в горизонтальному положенні).

Модель SRS-XB100 приходить на зміну SRS-XB13. Вона має схожий дизайн та пару яскравих кольорів корпусу на додачу до класичних чорного і сірого. Колонка обладнана 46 мм динаміком з пасивним радіатором. Є модуль Bluetooth 5.3 для під’єднання до джерел звуку (підтримуються кодеки SBC і AAC, режим Fast Pair, утворення стереопари), а також вбудований мікрофон.

XB100 захищена від вологи згідно з класом IP67. Місткості вбудованого акумулятора має вистачати на 16 годин відтворення музики. Зарядка відбувається за допомогою порту USB-C.