Про те, як підібрати роутер до смарт-телевізора, чи потрібно купувати новий маршрутизатор і яка швидкість є ідеальною для перегляду відео у форматі 4К – розбираємося разом з експертами бренду смарт-телевізорів KIVI.

Як пов’язана якість картинки телевізора з роботою роутера?

Безпосередньо. На якість впливають як технічні характеристики телевізора, так і особливості підключеного до нього роутера, і навіть доброчесність інтернет-провайдера. Сучасна людина не обмежується переглядом телебачення, адже смарт-телевізори – це і доступ до стрімінгів із фільмами, музикою та спортивними шоу, а також хмарний геймінг, що вимагає потужної пропускної здатності інтернет-каналу.

Як обрати роутер для смарт-телевізора. Поради від експертів KIVI

Наприклад, для геймерів швидкість інтернету дуже важлива, адже на невеликій швидкості у 30–60 Мбіт/с важкі ігри часто зависають. Так, Smart-телевізори KIVI оснащені доступом до хмарної ігрової платформи Boosteroid – ігри не потрібно звантажувати та зберігати на пристрої, вони доступні у хмарному середовищі, доки ви маєте підписку. Що потужніша пропускна здатність роутера, то більш «важкі» ігри ви зможете проходити без жодної затримки ігрового процесу.

Яка швидкість потрібна, аби дивитися відео у 4К-форматі?

Для телевізора з Android TV, як-от KIVI 65U750NB, достатньо стабільних 100 Мбіт/с, щоб забезпечувати зображення в 4К без затримок. Але головне – це стабільність каналу. Якщо сигнал інтернету зникає – на жаль, отримати приємні емоції від фільму не вийде. Мінімальна швидкість, що потрібна телевізору, – 30 Мбіт/с, це забезпечить якісний сигнал.

Чи впливає на роботу Smart TV кількість гаджетів у помешканні?

Так. Якщо у квартирі працюють телевізор, два ноутбуки, планшет, кілька смартфонів та смарт-годинників і ще пара інших гаджетів, то очевидно, всі вони підключені до одного роутера. Десять девайсів, працюючи разом, ділять між собою максимальну швидкість вашого провайдера – наприклад, 100 Мбіт/с. Тож, телевізор отримує 10 Мбіт/с замість необхідних 30 Мбіт/с. Що робити? Збільшувати швидкість вашого інтернету (а значить, змінювати послугу вашого провайдера чи взагалі шукати іншого).

Як обрати роутер для смарт-телевізора. Поради від експертів KIVI

Як під’єднати телевізор до роутера?

Варіанти два: кабель чи Wi-Fi. Усі пристрої Smart TV KIVI мають вбудований Wi-Fi-приймач (зокрема і для стандарту 5G) та роз’єм Ethernet (LAN).

Заведено вважати, що краще підключати телевізор до роутера через кабель, тоді можна отримати більшу швидкість та стабільніший сигнал. Але тип під’єднання насамперед залежить від планування помешкання. Наприклад, коли роутер і телевізор розташовані в одній кімнаті та біля однієї стіни – під’єднати їх через кабель просто. Якщо ж маршрутизатор в іншій кімнаті або захований, то залишається тільки бездротовий зв’язок.

Який роутер обрати для смарт-телевізора?

Сучасні роутери роздають Wi-Fi на частотах 2,4 ГГц і 5 ГГц. Ми рекомендуємо вибрати роутер, який працює на 5 ГГц, якщо у вас 4К-телевізор, адже відео високої якості займає великий обсяг даних.

Але навіть якщо ви переглядаєте відео не такої високої якості, рекомендуємо підключати маршрутизатор, що забезпечуватиме швидкість не менш ніж 1 Гбіт/с. Це гарантуватиме ідеальне зображення, навіть коли доєднаються ще кілька пристроїв.

Як обрати роутер для смарт-телевізора. Поради від експертів KIVI

Якщо у вас немає часу та бажання занурюватись у деталі, варто звернутися до експертів. Бренд-консультанти KIVI, що працюють у магазинах, допоможуть підібрати роутер при купівлі смарт-телевізора та дати поради щодо підключення інтернету. Отримати консультацію також можна за номером гарячої лінії в Україні 0 800 606 600 або відвідавши розділ «Підтримка» на сайті https://kivismart.com.

Про KIVI

KIVI — міжнародна компанія, заснована у 2016 році, європейський офіс якої розташовано в Будапешті. Основний бізнес — розробка та виробництво Smart-телевізорів з дистрибуцією продукції в Європу та Азію. Відділ Research & Development знаходиться в Україні та Китаї.

Виробництво KIVI здійснюється на потужностях найбільшого у світі контрактного виробника MTC (Шеньчжень, Китай) і відповідає міжнародним вимогам якості. KIVI використовує комплектуючі провідних виробників Китаю, Японії, Тайваню, Південної Кореї.

На сьогодні продано понад 1,5 мільйона пристроїв.

KIVI є сертифікованим партнером Google і Netflix.

https://kivismart.com/