iPhone став для споживачів важливішим за другу машину. Таку думку висловив голова та головний виконавчий директор компанії Berkshire Hathaway Уоррен Баффетт під час щорічних зборів, повідомляє 9to5Mac.

Він похвалив технологічного гіганта Apple та заявив, що його акції є найкращою інвестицією, з тих, якими володіє його конгломерат. Як відомо, Berkshire Hathaway займає «бичачу» позицію щодо Apple та купує акції компанії з 2016 року. Баффетт також неодноразово повторював, що не розбирається в таких пристроях, як iPhone, але розуміє поведінку споживачів і їхню лояльність до Apple.

«Apple знаходиться в такому становищі зі споживачами, коли вони платять за телефон, можливо, $1500, або скільки б це не було, – зауважив він. – І ті ж самі люди платять $35 000 за другу машину, і (коли – Ред.) їм доводиться відмовитися від другої машини або від iPhone, вони відмовляться від другої машини. Я маю на увазі, що це надзвичайний продукт. У нас немає нічого подібного, чим би ми володіли на 100%, але ми дуже, дуже, дуже щасливі, що маємо 5,6%, чи скільки б це не було, і ми радіємо кожній 10-ій частці відсотка, яка зростає».

Як відомо, частка Berkshire в Apple зараз коштує $116,31 млрд. Серед найбільших акціонерних активів компанії також Bank of America ($33,45 млрд), Chevron ($29,25 млрд), Coca Cola ($25,44 млрд), American Express ($22,40 млрд).

Нагадаємо, що результати Apple за II фінансовий квартал, який закінчився 1 квітня, перевершили прогнози ринку. Компанія змогла цього досягти завдяки кращим, ніж очікувалося, продажам iPhone і помітному просуванню в Індії та на інших нових ринках.