Повідомляється, що Apple веде перемовини з постачальниками компонентів щодо можливого виробництва MacBook у Таїланді.

Згідно з інформацією Nikkei Asia, постачальники, які беруть участь у перемовинах, вже мають створені бази в Таїланді для інших клієнтів. «В ідеалі Apple попросила нас побудувати заводи у В’єтнамі для виробництва MacBook, як інші постачальники, але ми запропонували альтернативний варіант — наші заводи в Таїланді, які мають достатньо місця, яке можна зарезервувати для клієнта», — відзначив старший керівник одного з постачальників. «Оскільки виготовлення MacBook спершу почнеться у В’єтнамі, ми також можемо постачати компоненти з наших заводів у Таїланді. Це займе лише два-три дні на логістику та митні процедури».

Інший постачальник розповів, що будує нові заводи в Таїланді для Apple. Зокрема, будівництво заводу для виготовлення MacBook та інших продуктів буде завершено цього року. Також є інформація, що Apple вже понад рік масово виробляє Apple Watch у Таїланді.

Варто відзначити, що Apple протягом останніх кількох років розширила ланцюг постачання компонентів за межами Китаю. Частину виробництва нині перенесено до Індії та В’єтнаму. Подальша виробнича диверсифікація від Apple, шляхом виготовлення MacBook у Таїланді, допоможе компанії пом’якшити геополітичну напругу та уникнути ризиків, таких як додаткові податки США на імпорт з Китаю.