Сервіс електронної пошти Gmail від Google вирішив додати до листів синю галочку, щоб покращити верифікацію відправників. Про це пише 9to5Google.

Наявна система працює на стандарті Brand Indicators for Message Identification (BIMI). У ній логотипи брендів з’являються в слоті аватара біла імені та адреси відправника. Система базується на надійній автентифікації DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance) та перевірці лого за допомогою VMC, виданого Центром сертифікації, таким як Entrust або DigiCert.

Тепер ця функція стане більш зрозумілою. Акаунти, які прийняли BIMI, отримають сині галочки, і це дозволить чіткіше ідентифікувати повідомлення від законних відправників. Для цього на галочку треба навести курсор, після чого з’явиться напис про підтверджену верифікацію.

Тепер і в Gmail буде синя галочка, щоб краще верифікувати відправників

Нову функцію запровадять сьогодні та вже протягом наступних днів / тижнів вона стане доступною для користувачів Google Workspace, G Suite Basic і Business, а також особистих акаунтів Google.

Раніше Google анонсувала появу нових ШІ-функцій у сервісах Workspace, які є подібними до ChatGPT. Google Docs та Gmail отримають генеративний ШІ, який допоможе створювати різноманітний контент.