Google анонсувала появу нових ШІ-функцій у сервісах Workspace, які є подібними до ChatGPT. Зокрема, Google Docs та Gmail отримають генеративний ШІ, який допоможе створювати різноманітний контент.

Ви зможете дати завдання ШІ проаналізувати ваше листування з колегами в Gmail, на основі чого створити у Google Docs чернетку для статті або звіту. Своєю чергою, цей документ може стати основою для створення презентації у Google Slides, або ж таблиці в Google Sheets. А під час відеоконференцій можна попросити ШІ занотувати важливі моменти.

В майбутніх оновленнях користувачі зможуть влаштовувати мозкові штурми в Google Docs, а також давати завдання ШІ написати, вичитати чи переписати текст.

В Gmail вже доступні такі ШІ-інструменти, як Smart Reply та Smart Compose, однак сервіс зможе допомогти зробити ваш лист більш формальним, скоротити його, або ж підготувати за вас чернетку листа на основі кількох тез.

Окрім того, Google зробить доступними нові ШІ-інструменти для розробників, зокрема PaLM API, Vertex AI, AI App Builder та інші. Компанія зазначає, що нововведення стануть доступними тестувальникам з програми Trusted Tester вже цього місяця. Реліз для усіх користувачів відбудеться пізніше, втім точних строків поки не називають.