Фейкові відгуки на товари в інтернет-магазинах — проблема глобальна. На іноземних ресурсах боротися з нею можна за допомогою сервісу Fakespot — він виявляє випадки шахрайства з боку продавців на популярних ресурсах на кшталт Amazon, eBay, Walmart, BestBuy тощо. Причому, за словами його авторів, виконується це не армією рецензентів, що вручну перевіряють усі відгуки, а за допомогою штучного інтелекту, який виявляє шаблони та схожість між відгуками, щоб позначити ті, які, швидше за все, є оманливими.

Fakespot доступний у вигляді окремого “Аналізатора” на власному сайті, де користувачі можуть перевірити конкретну адресу, а також як доповнення до Firefox – і от зараз Mozilla повідомила, що придбала сервіс і планує інтегрувати його у власний браузер.

Це вже не перший сервіс, який був доступний у вигляді доповнення, що був придбаний та інтегрований до Firefox — тут можна згадати Pocket (у минулому — Read It Later), сервіс збереження статей “на майбутнє”, який Mozilla придбала у 2017 р. і пізніше вбудувала в свій браузер. Лишається сподіватися, що компанія не зловживатиме таким способом розширення функціональності Firefox і не перетворить його на черговий Mozilla Suite.