Власник Twitter Ілон Маск надіслав електронного листа NPR, запитуючи, чи повернеться новинна організація в соціальну мережу та пригрозивши забрати акаунт, якщо це не станеться.

В електронному листі йшлося: «Тож чи збирається NPR знову почати робити публікації у Twitter, чи нам слід передати @NPR іншій компанії?». NPR – найбільша некомерційна мережа радіостанцій у США, заснована у 1970 році, залишила Twitter у квітні після того, як до її акаунту додали підпис «ЗМІ, пов’язане з державою США», прирівняв до таких пропагандистських медіа, як китайське інформаційне агентство «Сіньхуа» та російський телеканал RT. NPR назвали цей ярлик «неточним і таким, що вводить в оману».

Хоча Twitter пізніше змінив підпис в акаунті NPR на «ЗМІ, що фінансуються урядом», новинна організація продовжила наголошувати, що вона є приватною, неприбутковою компанією з редакційною незалежністю. Це призвело до того, що американський суспільний мовник та телемережа PBS також покинула Twitter. Зрештою, Ілон Маск здався і соціальна мережа повністю видалила ці ярлики, навіть з державних ЗМІ, але ні NPR, ні PBS не повернулися на сайт.

Несподіваний електронний лист Маска перетворився на листування з керівництвом NPR, де він, як повідомляється, написав в одній з відповідей: «NPR більше не позначена як фінансована урядом, то в чому проблема?». А коли його у відповідь запитали, хто візьме на себе ведення акаунту NPR у Twitter, якщо новинна організація відмовиться це робити, він відповів: «Національне Гарбузове Радіо», разом з парою смайликів.

Згідно з політикою Twitter, користувачі можуть підтримувати свої акаунти активними, входячи в систему раз на 30 днів. Облікові записи справді можуть бути назавжди видалені через неактивність, проте Twitter не може видаляти неактивні імена користувачів.

NPR повідомили, що Маск поінформував їх, що політика Twitter полягає в передачі акаунтів, які «остаточно неактивні», і що ця політика застосовується до всіх облікових записів, без особливого ставлення до NPR. Поки що невідомо, чи оновить Twitter свою офіційну сторінку політики щодо неактивних акаунтів цією інформацією і чи запровадить запобіжні заходи для захисту колишніх користувачів, щоб зловмисники не стали видавати себе за них.