Twitter Ілона Маска припинив застосовувати власну політику обмеження підконтрольних державі ЗМІ з Китаю та росії, порушивши власні правила, повідомляє Semafor. У 2020 році Twitter почав маркувати акаунти офіційних урядових і підконтрольних державі ЗМІ та заблокував їхню появу в результатах пошуку. Платформа також оголосила, що позначатиме твіти, які містять посилання на підконтрольні уряду сайти, такі як RT і Global Times.

Однак тепер такі позначки більше не з’являлися, хоча в політиці Twitter щодо афілійованих з державою ЗМІ все ще зазначено, що це спосіб забезпечити «додатковий контекст для акаунтів, які активно займаються геополітикою і дипломатією». Офіційні акаунти російських і китайських державних ЗМІ, таких як «Ізвестія», «Сіньхуа» і «Народна газета», також з’явилися в результатах пошуку.

Twitter припинив обмежувати китайські та російські державні медіа

Репортер «Голосу Америки» Веньхао Ма раніше повідомляв, що Twitter не повною мірою дотримується своєї політики щодо афілійованих з державою ЗМІ. Ма виявив, що Twitter автоматично рекомендує користувачам публікації, що підтримуються китайським урядом, на своїй сторінці «Для вас».

Twitter припинив обмежувати китайські та російські державні медіа

Окрім того, Twitter тепер позначає американську новинну некомерційну організацію NPR, так само як і RT – сумнозвісне російське пропагандистське медіа. Акаунт NPR у Твіттері, який колись був важливою платформою екстрених новин, тепер має тег, що позначає його як «ЗМІ, пов’язане з державою США». При цьому NPR не відповідає власному визначенню Twitter для акаунта, пов’язаного з державою.