Компанії Apple і Google спільно працюють над тим, щоб запобігти використанню трекерів загублених речей, таких як AirTag, для відстеження людей без їхнього дозволу. Про це пише CNBC.

Технологічні гіганти мають на меті розробити новий галузевий стандарт, який дасть змогу попереджати жертв про небажані трекери в Android та iOS.

AirTag від Apple поступив у продаж у 2021 році. Він допомагає людям знайти загублені речі, відображаючи їхнє місцеперебування в застосунку для iPhone фактично в реальному часі. Однак користувачі неодноразово повідомляли, що пристрій вартістю $30 можуть використовувати для переслідування людей. Тож Apple додала в iPhone функцію, щоб власники могли виявляти у своїй зоні незнайомі AirTags.

За інформацією Apple і Google, роботу над спільним проєктом планують закінчити до кінця 2023 року, а нові функції запровадять в майбутніх версіях iOS і Android. Зміни дозволять іншим трекерам, таким як Samsung або Tile, також створити подібні функції.

Раніше повідомлялося, що новий трекер від Tile допоможе знайти вашого кота. Новинка є модифікованою версією Tile Sticker з силіконовим кріпленням і радіусом дії приблизно 75 метрів. Батареї Tile for Cats має вистачати на три роки. Пристрій навіть має інтеграцію з Siri, Alexa та Google Assistant, тож ви можете відстежити місцеперебування кота за допомогою голосових команд.