Safari, попередньо встановлений браузер на всіх комп’ютерах Mac від Apple, минулого року був витіснений Microsoft Edge і втратив своє друге місце серед найпопулярніших браузерів у світі. Проте нові дані показують, що браузер Apple знову зміг обійти Edge, попри старання Microsoft розширити функціональність програми інструментами штучного інтелекту.

За даними Statcounter, який вимірює популярність браузерів на основі даних, зібраних з різних вебсайтів, 11,87% користувачів настільних комп’ютерів регулярно використовують Safari, тоді як Microsoft Edge посідає третє місце з 11%.

Statcounter: Safari знову обійшов Microsoft Edge

Найпопулярнішим браузером для настільних комп’ютерів у світі залишається Google Chrome з часткою ринку 66,13%. Порівняно з даними попереднього року, Safari зріс більш ніж на 2%, тоді як Microsoft Edge – лише на 1%.

Тим часом частка Chrome залишилася майже незмінною, що свідчить про те, що конкуренти майже не впливають на браузер від Google.

Повний рейтинг найбільш використовуваних десктопних браузерів за версією Statcounter виглядає наступним чином: Google Chrome (66,13%), Safari (11,87%), Microsoft Edge (11%), Firefox (5,65%), Opera (3,09%) та Internet Explorer (0,55%).