GPS-трекери вже досить давно присутні на ринку. Вони допомагають не загубити персональні речі, наприклад, ключі чи гаманець, або ж навіть знайти вашого кота. Звісно, популярності цій категорії гаджетів додала Apple, випустивши власний трекер AirTag. Android-користувачам, своєю чергою, доводиться використовувати рішення сторонніх розробників, наприклад Tile, або ж, якщо ви власник смартфона від Samsung, можете обрати Galaxy SmartTag.

Та, схоже, що невдовзі на ринку з’явиться альтернатива трекера AirTag для Android-девайсів від Google. Чутки стосовно цього почали з’являтися ще на початку року.

Один з користувачів помітив, що в Google Fonts з’явився новий значок, підписаний Nest Locator Tag.

Це може свідчити про те, що Google активно готується до анонсу гаджета, який, вірогідно, буде офіційно презентовано на конференції I/O 2023 вже 10 травня. Раніше повідомляли, що розробкою пристрою займається команда Nest, тож логічно, що він отримає відповідний брендинг у назві. Трекер буде мати підтримку технологій UWB і Bluetooth LE.

Втім, варто також відзначити, що у Google вже є девайс, який називається Nest Tag (головне зображення). Він призначений для зняття або активації сигналізації Nest Secure та має таку ж форму, яка зображена на значку.

Істину ми, швидше за все, дізнаємось вже зовсім скоро. Поки що ж напишіть у коментарях, чи користуєтесь ви GPS-трекерами?