Ось вам ще один автомобіль, який заслуговує титулу не просто «супер-кар», а справжній «дрім-кар». Адже новий McLaren 750S вартий того, щоб помріяти!

Наприклад, про винятковий дизайн, виконаний у фірмовому стилі компанії. Адже McLaren 750S «виріс» з моделі McLaren 720S й наслідує загальні форми кузова. Проте 750-й отримав власний передній бампер та колісні диски, збільшене рухоме антикрило, змінену вихлопну систему з центральним розміщенням патрубків, та ін.

Але найголовніше – автомобіль McLaren 750S отримав більш потужний двигун! Всередині встановлено бензиновий 4-літровий V8 з двома турбінами, що видає потужність на рівні 750 «коней». Вони відправляються спочатку на 7-ступеневу роботизовану трансмісію, а далі йдуть на задні колеса: все по класиці жанру. Не дивно, що з таким потенціалом прискорення 0-100 км/год замає лише 2,8 секунди, а максимальна швидкість сягає 322 км/год.

Крім того, новинка McLaren 750S має суттєво доопрацьоване шасі РСС з гідравлічним контуром, що дозоляє компенсувати крени в поворотах. Також використані нові важелі підвіски, заново підібрані пружини та амортизатори, пропонуються карбоново-керамічні гальмівні диски. А ще проведена суттєва робота по зменшенню ваги. Лише завдяки спортивним сидінням-ковшам вдалось виграти 17,5 кг, а загалом автомобіль став легшим від попередника на 30 кг: суха вага складає 1277 кг, у спорядженому стані – 1389 кг.

Ось тільки версія McLaren 750S Spider одразу додає майже пів центнера. Але ж має чудовий вигляд!

Відкритий варіант McLaren 750S Spider дебютував одночасно з основним купе McLaren 750S. Такий 2-місний автомобіль з кузовом «спайдер» виявляється важчим на 49 кг, але напевно пропонує дивовижні відчуття під час руху з відкритим дахом. А на випадок негоди дах можна підняти та встановити лише за 11 секунд. Причому всі операції можна проводити під час руху – на швидкості до 50 км/год.

Виробництво автомобіля McLaren 750S стартує вже восени поточного року. Орієнтовна початкова вартість – близько 285 тисяч євро. Мрія теж може мати ціну.