Флагмани Sony, можливо, і не продаються в таких кількостях, як цього хотіла б компанія, втім японці залишаються вірними своєму баченню топового смартфона. І вже зовсім скоро ми побачимо нову ітерацію флагмана Xperia 1.

Sony опублікувала невеличкий тізер, в якому обіцяє показати “Next ONE” вже за пару тижнів – 11 травня. Захід транслюватимуть на YouTube-каналі компанії, старт – о 7:00 за київським часом.

Зовнішній вигляд Xperia 1 V майже не зміниться, якщо порівнювати його з попередником. Також нікуди не зникне 3.5-мм аудіороз’єм та слот для карт microSD. За продуктивність відповідатиме чипсет Snapdragon 8 Gen 2, а кількість оперативної пам’яті має збільшитись до 16 ГБ. Смартфон отримає блок камер, який складається з основного 12 МП модуля, 48 МП надширококутної камери й 12 МП телеоб’єктива. Фронтальна камера – 12 МП.

Питань до характеристик Xperia 1 V особливо немає, а ось до дати презентації можуть бути. Адже 10 травня Google проведе свою конференцію I/O 2023, а вже 11 травня в продаж має надійти смартфон Pixel 7a, тож основна увага буде прикута саме до новинок від Google. Чи це така стратегія від Sony?